sâmbătă, 4 septembrie 2010

Gâzele mele de azi...

Cum spuneam, de dimi devreme am tăiat-o iar după gâzoabe. Nu aveam mare speranță, da a ieșit și de data asta. Câteva ”fotomodele” ne așteptau răbdătoare. La Bucale Conu Dinu se trage cu tzacla. La Iași ne tragem cu fluturii. Asta e. Nu mai spun că și domnu Președinte Popescu e în delegație la Catalcioi. Pe malul Dunării. În interes de pescuit. La râmă cu țeasta neagră.
- Mușcă Năică? Mușcă? îl trezesc eu pe la 6 de dimineață.
- Mușcă bre. Țânțarii. M-au coșit.
Da domnilor, și anul acesta domnu Președinte Popescu va veni la Iași din expediție cu sarea neatinsă. Să o aibă pe la iarnă, la deszăpezire.
În rest e bine, ceea ce vă doresc și la Domniile voastre!...

Eo dimineață. Fotografie făcută de Mirela Cîmpeanu. Mulțumesc.

*

Săptămâna trecută a plecat la stele Natalia Dănăilă. Fără munca ei Teatrul pentru Copii și Tineret ”Luceafărul” din Iași nu ar fi existat. Fără munca ei secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete din cadrul Universității de Arte ”George Enescu” din Iași nu ar fi existat.
Un OM extraordinar, bun și blând, care a muncit până la epuizare.
Mi-a fost profesor de Antropologie teatrală. Am lucrat împreună câteva afișe. I-l dedic pe acesta, acolo sus unde, sigur, va monta spectacolul pentru îngeri.


Activitate:
- 1962-1966 - Secretar literar la Teatrul de păpuşi Iaşi
- 1966-1972 - Redactor Principal la Radio Iaşi (realizator de emisiuni "Teatru la microfon" şi "Actualitate teatrală")
- 1972-1992 - Director şi Regizor la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Luceafărul" Iaşi
- 1977-1987 - se dedică promovării şi susţinerii unui proiect de mare anvergură, printr-o colaborare extinsă cu arhitecţi, constructori şi numeroşi iubitori de teatru din municipiul Iaşi: înălţarea unui nou şi modern edificiu destinat spectacolelor pentru copii şi tineret, azi - Teatrul "Luceafărul"
- 1990 - Fondator al specializării "Arta actorului mânuitor de păpuşi şi marionete" în cadrul Universităţii de Arte "G. Enescu" Iaşi
- Din 1990 - Profesor universitar în cadrul Universităţii de Arte "G. Enescu" Iaşi, la disciplinele Regie şi Antropologie - Teatru de păpuşi şi Marionete