duminică, 17 iunie 2012

De sezon

Mă distrează ciumpalacii care n-au treabă. Da-și găsesc, comentând aiurea pe ici pe colo. Mintea odihnită și timpul liber dau naștere la mutantul cel mai fin...
Prietene anonim, dă-i nainte. Că mi-ai lipsit în ultima vreme. Bagă comentarii inteligente la-naintare. Nu lăsa căldura să-ți afecteze simțurile!

EVENIMENT



Anunţ
Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi – Galeria de Artă “Labirint”
Dan Mititelu
“Meşteri, meşteriţe şi calfe prin Târgul Ieşilor”

Expoziţie de fotografie
Perioadă: 20 – 30 iunie 2012.
Program: luni-vineri, orele 8-20.


Alcătuire
Expoziţia reuneşte 40 de fotografii alb-negru (30 x 45 cm) realizate în Iaşi la Târgul Meşterilor Populari (13-14 mai 2011 şi 18-19 mai 2012), la Târgul de Ceramică Tradiţională “Cucuteni 5000″ (1-2 iulie 2011) şi la Sărbătorile Iaşului (13-14 octombrie 2011).
Toate lucrările prezentate fac parte dintr-un album-catalog (21×21 cm) care va putea fi achiziţionat sâmbătă, 30 iunie 2012, de la ora 21, în Parcul Copou din Iaşi, înainte de o proiecţie de fotografie în aer liber.
Detalii în: http://dan-mititelu.ro/alternative/?page_id=7788.


Descriere
Portrete populare în corturi citadine.
Măşti, covoare, ii, ştergare,
copăi, farfurii, păpuşi, pălării,
linguri, oale, viori, ţoale,
ulcele, beţe, ouă, poveţe.


Argument
Expoziţia de fotografie “Meşteri, meşteriţe şi calfe prin Târgul Ieşilor” este prezentată cu prilejul celei de a XXX-a ediţii a Târgului de Ceramică Tradiţională “Cucuteni 5000″ care se desfăşoară în perioada 29 iunie – 1 iulie 2012, în Parcul Copou din Iaşi.
“Cucuteni 5000″ este un eveniment ieşean organizat de Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional.
În aceeaşi perioadă, până la sfârşitul lunii iunie 2012, în Galeria de Artă “La Gard” din Parcul Copou este prezentată şi expoziţia de fotografie “Lut”, dedicată meşterilor olari tradiţionali, realizată de membrii Clubului Fotografilor şi susţinută de Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi.
Detalii despre această expoziţie se află în: http://blog.clubul-fotografilor.ro.
Autorii celor două expoziţii, “Lut” şi “Meşteri, meşteriţe şi calfe prin Târgul Ieşilor” se vor întâlni cu pasionaţii de fotografie sâmbătă, 30 iunie 2012, de la ora 21, în Parcul Copou.
Discuţiile vor fi urmate de o proiecţie în aer liber a mai multor imagini încadrate în temele celor două expoziţii.