luni, 13 ianuarie 2014

13.01.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 13


Librăria Cărturești din Palas Mall Iași. Două expoziții, un singur vernisaj. Două expoziții despre Veneția, două puncte de vedere diferite, doi oameni cu emoțiile adunate pe fețe. Valentina și Laurențiu. Valentina la a doua expoziție, Laurențiu la prima. Alături de ei colegii de FotoIași, familia, prietenii. Sunt seri magice, fără de care viața noastră ar fi mai plată, mai fără speranță. Alături de ei retrăiesc și eu emoțiile primelor expoziții. 
Vă invit să vizitați cele dpuă expoziții. Sigur veți ieși din Cărturești mai buni, mai bogați, mai împliniți.
Vă mulțumesc la toți, FAMILIA mea!

12.01.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 12


Spectacolele altcumva - altceva sunt rare pe la noi. Și cu atât mai mult te bucuri când ai ocazia să ”simți” unul cu toată ființa ta. Nimic nu e nou, nimic nu mai este de inventat. Doar de retrăit, de resimțit, de reamintit. Mai ales când cuvintele rămân afară de sala de spectacol, când doar sunete venite de niciunde, de neunde și spre încotro te duc spre o lume a semnelor, a simbolurilor, a uitării de tine, biet pământean agresat de ”mângâierea” guturală a manelelor, de rictusul pițipoancelor cu buzele cât gogoșarul și de sacoul mov al cocalarilor de Ciurea.
La Teatrul Luceafărul s-a înfăptuit o minune. Un spectacol pe care nu-l veți înțelege cu una cu două, cu alb și cu negru, cu arătatul cu țârîita... dar ce arătat de simboluri care puse cap la cap dau, la un loc, o Moșie! Kajtus, Vrăjitorul - spectacol parcă blestemat, în sfârșit se JOACĂ. Și n-am văzut la premieră nici un lord de la ”Vasile Alecsandri” să ia notițe pe furiș. Doar un popă mare și gras, cu voce bubuitoare a ținut un spici înainte de premieră, îngânat, mai apoi de un țârvovnic atoateștiutor.
Eu vă mulțumesc pentru bucuria ce mi-ați făcut-o (și-i adaug la cei 2 și pe actorii cu SUFLET!