marți, 5 august 2014

05.08.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 188

”Să învățăm Fotografiind” - pentru cei care iubesc Fotografia și le place mersul pe jos:


Să învățăm fotografiind

Asociația FotoIași organizează în perioada 30 august – 25 octombrie 2014 un nou Concept de Curs de Inițiere pentru Pasionații de Fotografie – ”Să învățăm fotografiind”
Cursul, susținut de către artistul fotograf Ozolin Dușa, formator autorizat ANC (http://fotodusa.blogspot.ro/  https://www.facebook.com/dusa.ozolin  http://www.fotodusa.ro/index.php) se desfășoară sâmbăta și este structurat în 8 module, după cum urmează:  

Modulul 1
-Sâmbătă 30 august 2014 – ora 9.oo: întâlnire cu participanții, discuții despre desfășurarea Cursului, prezentarea echipamentului foto, cum funcționează aparatul de fotografiat, cum îl folosim pentru a imortaliza ”clipele noastre irepetabile”. Despre ”Fotografia de stradă” – un parcurs pe Bulevardul Carol I (Copou).
Modulul 2
-Sâmbătă 6 septembrie 2014 – ora 9.oo: deplasare la Ciurbești, ”Satul de lângă oraș” – despre ”Locuri” în fotografie. Setările aparatului de fotografiat – genurile fotografice și obiectivele folosite pentru fiecare în parte.
Modulul 3
-Sâmbătă 13 septembrie 2014 – ora 8,30: deplasare la Bârnova, ”Cerul de la marginea pădurii” – flori, insecte, decupaje. Cum folosim creativ ”diafragma” în fotografie.
Modulul 4
-Sâmbătă 20 septembrie 2014 – ora 8,30: ”Oameni și locuri (orașul văzut de sus)” – periplu fotografic de la Mănăstirea Galata și până în Cartierul Dacia. Despre ”timpul de expunere” și alte ”trucuri” de fotografiere pentru obținerea de imagini reușite.
Modulul 5
-Sâmbătă 27 septembrie 2014 – ora 8,oo: deplasare la ”Poiana cu statui” – secretul peisajelor reușite, despre ”lumină” în fotografie.
Modulul 6
-Sâmbătă 4 octombrie 2014, ora 9.oo: ”Oamenii (Portretul) în fotografie. Deplasare în zona centrală a Iașului. ”Secretele fotografiei de portret”, ”Portretul creativ – eseul fotografic”.
Modulul 7
-Sâmbătă 11 octombrie 2014, ora 10.oo: ”Fotografia urbană” – proiect fotografic în cadrul ”Sărbătorilor Iașului”.
Modulul 8
-Sâmbătă 25 octombrie 2014, ora 9,oo: ”Fotografia de arhitectură – nou și vechi în fotografie – orizontal sau vertical”. Seara (ora 20.oo) – ”Fotografia de noapte”.

-Imaginile realizate de către participanți la fiecare dintre ieșirile la fotografiat vor fi postate și analizate pe un Blog creat special pentru acest curs.
-Cursul se va finaliza cu o expoziție de fotografie care va cuprinde cele mai reușite dintre imaginile realizate.
-Locuri: 15
-Prețul Cursului: 350 lei
-Înscrierile se fac pe adresa de mail fotodusa@gmail.com – doritorii fiind rugați să specifice numele, prenumele, vârsta și un număr de telefon mobil la care să poată fi contactați.
-Relații și detalii la telefon: 0722 895 304