miercuri, 26 februarie 2014

26.02.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 57


Văd că postarea de ieri a stârnit oareșicare valuri. Distribuită de Boier Dinu a avut parte de comentarii care mai de care mai de care. Distinși scriitori, distinși fotografi. Fiecare cu păreri pro și mai puțin contra. Da ce te faci nene că, ca orice român imparțial, se bagă în seamă și pișcotarul. I-ați observat la vernisaje? Află despre ele din ziar. La ora H e acolo. Stă cuminte într-un colț cu o sacoșă de plastic în mână așteptând să se termine polologhia și să-nceapă dansul și felicitările. Mai un fursec, mai un suc, trece și el să te felicite pentru cum ai tapetat pereții. Dacă rămâne ceva, sacoșa e încăpătoare... De astea.
Îi înțeleg pe unii că de la o vârstă trebuie să se bage în seamă, da nu pricep. În fine, nu merită insistat.

Imaginea de astăzi e de reportaj de la târg. Mai acum câteva zile am văzut la un nene cu pretenții pe FB despre un Ws de fotografie de stradă ilustrat cu imagini făcute în Muzeul Satului din București. Ce-o fi având Tanda cu Manda nu m-am prins. Așa-s eu, mai încet la minte. Deci, într-o sfântă zi de joi de dimineață, la târgul din Voinești - Iași, femeia sovietică din imagine înșfacă sacul de 25 de kg de făină de grâu, îl pune pe umăr, dă banii și o tulește repejor spre casă cu sfârcurile radiind de bucuria viitorului miros de pâine coaptă în rula de la sobă. În spatele ei rămâne bosumflat vecinul Aflăcăilor, mândru posesor de VW (sper că așa se scrie) nemțesc și care, în nemernicia lui nu a ajutat-o pe biata fată să-i care sacul cu portbagajul.
În rest, toate bune și frumoase, la fel ca ziua care tocmai a trecut (mă refer la lumină). Mai este încă o zi, vineri la 10 am ședință de CL, iar la 13,15 trenul va face uuuuuuuuuuuuuuu-ăiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. La Veneția e cu totul altfel. Plouă!