sâmbătă, 1 februarie 2014

01.02.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 32

Începînd de astăzi dimineață la Iulius Mall (etajul II, zona Librăriei Cărturești) găsiți expoziția ”Hoinari prin Toscana” aparținând lui Ana Maria și Iulian Sîngeap. Este prima expoziție personală a celor doi colegi ai noștri, o expoziție plină de culoare, cu lucrări inspirate și incitante. Peisajul, atât cel urban cât și cel rural, este o piatră de încercare pentru orice fotograf. Poți înregistra pe captorul aparatului de fotografiat imagini banale, sau, dimpotrivă, imagini memorabile. Imaginile de pe simeze fac parte din categoria celor memorabile, căldura sufletelor celor doi colegi reușind să se transfere în cadrele de care, timp de trei săptămâni, ne vom bucura ochii și inimile dacă vom merge să le privim pe șevaletele pe care sunt expuse.
Am simțit o bucurie imensă azi de dimineață în cuvintele lui Iulian. Sunt sigur că și Ana Maria va fi la fel de fericită când va vedea expoziția. Munca lor de entuziaști cu aparatul la gât a rodit, iată, pentru prima oară. Sunt pe simeze cu imaginile lor așa cum i-am văzut mereu de când îi cunosc, mână-n mână, mereu îndrăgostiți. Pentru bucuria pe care mi-au făcut-o de a fi părtaș la această expoziție, pentru dragostea lor necondiționată pentru fotografie le mulțumesc. Sunt și eu fericit! (Și... luni vă aștept la vernisaj)

Tot de astăzi am părăsit câțiva dintre prietenii mei de pe FB. Chiar n-am chef să-mi fac nervi când îi văd cum mimează fotografia. Și nici să citesc când îmi scriu pe privat (pentru a 4 sau a 5-a oară) cum m-au ajutat ei amu mai multă vreme dând un telefon la un medic pe care-l cunoșteau. Pentru asta mă rog în fiecare seară (noapte) să-i țină Doamne Doamne sănătoși!