miercuri, 25 iulie 2012

Venice 7


Asta nu e pe stradă, e pe apă. Adică tot un fel de stradă, da pentru bampoare!

Expoziție Elliott Erwit la Veneția

Dacă în seara sosirii la Veneția am ratat focul de artificii a doua zi am avut o mare șansă. Am prins fix ultima zi la Veneția (de fapt la Giudecca, la Palatul ”Trei ochi”) a expoziției ”Personal best Elliott Erwit. O șansă rară de a vedea, la un loc, peste 200 de fotografii aparținând celebrului artist, unul dintre fondatorii Magnum. Fotografii alb-negru (una singură color, făcută în 2009, la instalarea lui Obama la Casa Albă), cea mai veche din 1946, cea mai nouă din 2010. 64 de ani extraordinari în imagini ai unuia dintre cei mai mari artiști fotografi ai lumii. Mulțumesc șansei!


Venice 6


Aici e vorba doar despre planuri și culori. Ar mai fi ceva dar... tot prin SMS!


Mă sună aseară Florin Andreescu, în vizită prin Iași. A pățit-o și el la Palas. I-au sărit handicapații de la pază la gât că nu are voie să fotografieze. Afară. 
Domnule Dascălu, acum doi ani și ceva când se făceau mitinguri împotriva proiectului dumneavoastră vă lăudați cu peste 50.000 mp de grădină publică. I-ați făcut și este bine așa. Numai că din PUBLICĂ acum s-a transformat în PRIVATĂ și angajații dvs. au nesimțirea să se ia de cei care poartă un aparat de fotografiat în mână. Păi ori le luați la intrare aparatele, ori puneți o taxă de fotografiere, ori o închideți definitiv. Nicăieri în lume nu se întâmplă aberația de la Palas!