miercuri, 22 ianuarie 2014

22.01.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 22

Astăzi, de la ora 12, în sala mare a Palatului Roznovanu - Primăria Municipiului Iași, a avut loc lansarea Albumului Iași - spiritul orașului...
... ce să spun... că am fost emoționat? Ați văzut asta. E și normal să fie așa. Că v-am simțit alături de mine? Altfel nu veneați în număr atât de mare. Că, pentru o clipă mi-au dat lacrimile? Asta n-ați mai observat.
Pe ecranul din fața dumneavoastră ați putut viziona un mic slaid cu o parte dintre imaginile din Album. Aproape 8 minute cu un spațiu sonor reprezentat din 2 melodii cântate de Constantin Florescu (nu știați că textul a fost scris de către Valentin Ciucă) și Ștefan Pintilie. Se găsește și AICI.
În partea stângă o mică expoziție cu imagini din Iași, organizată pe 8 panouri. O expoziție cu imagini mai vechi, aparținând colegilor de la ”Noul Atelier de fotografie”- pe atunci, și care a fost vernisată la sfârșitul lui 2009.
Mi-au ținut companie, vorbind despre Album, domnii Mihai Chirica - Viceprimarul Municipiului Iași și Valentin Ciucă - Critic de Artă, cel care a scris și textul Albumului.
Am avut onoarea să am alături, în sală, personalități de seamă din Cultura Ieșeană, Consilieri Locali, reprezentanți ai Cultelor, colegi jurnaliști, colegi din Primărie și, ce m-a bucurat foarte mult, colegi din FotoIași. Mulți!
O mică-mare clipă de glorie pentru care vă mulțumesc și mă înclin dinaintea Domniilor voastre pentru că mi-ați dat prilejul să o trăiesc.
Mulțumesc Primăriei Municipiului Iași și colegei Elena Farca care au făcut posibilă tipărirea acestui Album. Eu mă pregătesc pentru următorul...

O fotografie pentru care vă mulțumesc că ați făcut-o posibilă: familia mea FotoIași!