luni, 26 mai 2008

Întâlnirea - Taina - Mărturisirea 4

"Sânziana şi Pepelea", după Vasile Alecsandri, Teatrul Naţional Bucureşti

De la stânga spre dreapta: Ileana Olteanu, Mircea Albulescu, Marius Bodochi şi Tomi Cristin. Regizorul Dan Tudor a pus în scenă un spectacol reconfortant, jucat cu aplomb pe muzică live de către actori. Deşi nu este o capodoperă, plăcerea de a juca şi a se juca a actorilor s-a transmis şi sălii, emoţionând.

"Cânta maică-mea în far", de Gilles Granouillet, Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova

Un spectacol ciudat, de dialoguri, monologuri, poezie şi improvizaţie. O felie de viaţă "întoarsă" văzută prin ochii a doi copii. Doar rabdarea şi... răbdarea te ajută să-l descifrezi până la capăt. Un recital de joacă al unuia dintre marii actori craioveni, Ilie Gheorghe.

"Dragostea durează 3 ani", după Frederic Beigbeder, Compania de teatru "D'AYA" Bucureşti

Pentru cine a văzut spectacolul de la ediţia trecută cu piesa "Hell" al aceleiaşi regizoare, Chris Simion, acesta este, în mare, la fel, numai că are alt text. În acelaşi registru de joc şi Cristi Iacob, interpretul principal (în imagine se mai văd Adriana Trandafir şi Gabriela Iacob). Totuşi, un spectacol antrenant, cu multe situaţii comice, în care ne regăsim fiecare câte un crâmpei din viaţă.

"Soţia lui Sakhalin", de Elena Gremina, Teatrul "ApARTe" Moscova

Un recital actoricesc aşa cum numai interpreţii ruşi ştiu să îl pună în scenă. Cele două reprezentaţii din Moscova au constituit o experienţă interesantă pentru spectatorul prezent în sală. Păcat de problemele cu titrarea.

"Visul unei nopţi de vară" de William Shakespeare", Teatrul "Mihai Eminescu" Botoşani

Un spectacol dans, în care textul piesei lui Shakespeare este mai mult un pretext. Prin coregrafia concepută, Victoria Bucun a reuşit să salveze viziunea regizorală a actorului Volin Costin, dându-i coerenţă, ritm şi credibilitate. Inspirate şi luminile, care reuşesc să rotunjească reprezentaţia. Până la urmă, un superb spectacol de echipă, care i-a încântat pe cei prezenţi.

3 comentarii:

Anonim spunea...

salut,
poti sa-mi dai si mie poza cu "Sanziana si Pepelea" pentru blogul lui Marius Bodochi? cand o public dau link catre tine
Multumesc
C

Blogu'lu oZo spunea...

daca este pentru blogul lui, as putea sa-ti dau mai multe imagini, da un semn pe ozolin_dusa@yahoo.com

Anonim spunea...

acusica, multumesc mult :)