duminică, 8 iunie 2008

O posibilă istorie ACTUALĂ a fotografiei româneşti 2

25 aprilie 2008, Breb-Maramureş. De la stânga spre dreapta: Vasile DOROLŢI din Baia Mare, celebru autor de Diaporame (dintre care, înainte de '89, "Scrumbia", "Ultima noapte pe Atlantida" şi "Enigmaticii părinţi" tot atâtea cazuri de puşcărie prin "odele inverse" aduse regimului ceauşist); Dan DINESCU din Bucureşti, unul dintre cei mai mari fotografi români din toate timpurile (aici răsfoind albumul "7 zile - 7 ani în Maramureş", dat de Vasile) şi Mark SHERMAN (Mugur), care ar putea scrie cărţi întregi despre discuţiile pe care le-a avut, în America, cu Elliott ERWITT şi Annie LEIBOWITZ, doi dintre marii fotografi ai lumii care au trecut pragul laboratorului său!...

Clipe de viaţă, respirând lângă ei!...

2 comentarii:

Sebastian B spunea...

Eu zic ca mai lipseste o singura persoana pentru completarea tabloului. In rest o intalnire inedita dintre cei trei.

Mark Sherman spunea...

...si, dupa lasatul serii, va pot spune ca impreuna cu Dan am studiat imaginile din acel album dupa care, Dan l-a imprumutat spre vizionare gazdei si altor turisti din pensiune.
Mi-a facut placere sa ai intalnesc pe domnii Vasile Dorolti si Florin Andreescu. A fost o intamplare sa ne reunim mai toti acolo, chiar si pentru o zi sau doua.
Multumesc mult pentru fotografia de mai sus si promit sa postez si eu ceva cu voi.
Mark Sherman