vineri, 14 mai 2010

Comunicat 2 - Digi Photo -33%

Un concurs de fotografie, cât de mare sau mic ar fi el, nu-l pornești dacă nu ai puse la punct toate amănuntele. Despre dGigi Photo de anul trecut am mai scris. Cel de anul acesta am crezut că va fi altceva. Mai ales că, împreună cu doi colegi din Iași, Radu Aneculăesi și Adrian Cuba, am acceptat să dăm o mână de ajutor în ceea ce privește jurizarea. Acum câteva zile am constatat că nu erau trecute premiile pentru care ar fi trebuit să se bată colegii mei participanți la competiție. Am discutat cu domnișoara care se ocupă de bucătăria concursului și mi-a spus că, în afară de niște cursuri on line de fotografie nu au nimic la premii. Rugămintea a fost să rezolve această problemă până azi. Mai pe dimineață m-a căutat, urmând să revină cu un telefon pentru a ne întâlni și discuta. Nu s-a întâmplat asta...

Un concurs fără premii NU EXISTĂ. Nu vreau să fiu părtaș la o minciună. Oricât de mică sau de mare ar fi ea. Nu pot minți pe cei care speră ca fotografiile lor să cunoască Clipa de Glorie. Era mai bine să se spună de la început: ”nu avem fonduri, vă dăm doar o hârtie făcută pe imprimantă”. Era mult mai corect.

Asta este. Începând din clipa apariției acestui post, Ozolin Dușa nu mai face parte din Juriul Digi Photo. Colegii mei vor alege cum vor crede de cuviință.

8 comentarii:

vasile dorolti spunea...

Draga Ozo,Eu am "jurizat" de doua ori acolo.Sunt niste studenti inimosi care merita un pic de ajutor.Nu stiu de nici o Universitate de "arta foto"(ptiui ce rau suna!!!!)care sa incerce ceva similar.La Iasi studentii de la calculatoare si informatica iata ca fac asta de ani buni,in loc sa piarda vremea prin crishme.Eu zic ca e de apreciat.Le-am recomandat stii bine,ultima data cind am fost la Iasi,sa se bazeze pe "fortele locale" si sa nu mai umble fara rost dupa "vedete",ca e mai onorqabil si mai profitabil.Dar asta ar insemna ca si voi,care vreti si mai puteti,sa puneti "o tzira osul"pentru ca repet,e vorba de studenti,multi implicati pentru intiia data in astfel de chestii,si care de multe ori nu vad padurea din cauza copacilor.Cit despre premii,cred ca e ceva secundar la urma urmei.

fotomaniacu spunea...

Pai e criza monsher. Poate tipa nu s-a strufocat sa ceara sau nu a cerut sau nu a stiut sa ceara. Sau poate ca importatorii stau cu curu pe sacii de bani si nu mai dau nimic, ceea ce nu as crede. Mai curind e chestie de organizare. Sa vad si eu cum arata scrisoarea prin care cere sprijin, si iti spun daca e o tiribomba organizarea sau nu.

Blogu'lu oZo spunea...

O fi, n-o fi... nu știu. Cert este că în momentul în care anunți că dai premii, trebuie să le și ai. Sunt multe greșeli de organizare, de regulament, de logistică, de Pitzeria Mama Mia. Asta e. Dacă-mi cereau ajutorul cu partea de logistică îi ajutam. Așa au ajuns să propună fiecare teme pentru fotografii și apoi să le tragă la sorți. Entuziasm avem cu toții. Doar că unii se trezesc la timp...

Tudor Pantelimonescu spunea...

Ozo anu` asta stau si eu cu ochii pe tine :))
Sper sa se miste mai bine cu organizarea decat anul trecut.
E greu sa faci ceva importantdaca nu te implici trup si suflet...multa logistica..trebuie sa ai stofa pentru asa ceva.
Mult succes la jurizare

francisc vaida spunea...

...ar trebuii noi astia hodorogitzi de viatza sa dam cite o carte cite un aparat ceva ......
..referitor la premii este important sa stii k primesti acolo un cashkaval ceva ....!
0z0 prietene .....vin vremuri rele si grele ....poate nu se pricep ...poate au ajuns la limita ....nu-i judeka prea aspru ...ramii in juriu si asa cum te stiu vei pune si o bucata din sufletul Tau mare ...!

fotomaniacu spunea...

Ce chestie ce spune domnu` Dorolti. Acum o juma de an venira la mine sa ii ajut cu jurizarea si le-am spus ca cel mai bine ar fi sa ia fortze locale. Ce coincidenta.

Unknown spunea...

Stimate domn Ozolin,
Ma numesc Gheorghita Catalin Bordianu si sunt presedinte ASII, organizatorii DigiPhoto.
Dupa sugestiile dumneavoastra de anul trecut, am preferat sa nu mai postam promisiuni pe site pana cand nu am premiile in mana. Lista firmelor contactate pentru a ne sprijini in motivarea concurentilor e lunga, promisiunile sunt multe, dar pe semnatura momentan avem doar acele cursuri de fotografie pe care le-ati mentionat.
Motivul pentru care coordonatoarea proiectului (domnisoara Andreea Hilohe, cu care ati pastrat legatura pana acum) nu v-a mai contactat vineri seara a fost ca am cazut de comun acord cu ea ca nu se cuvine sa va deranjam in weekend.
Luni dimineata speram sa avem o intrevedere cu dumneavoastra atat ea cat si eu, pentru a ne ajuta macar cu un sfat, profitand intre timp si de weekend pentru a mai pune la punct unele lucruri.
Imi pare foarte rau ca ati luat decizia pe care ati luat-o, la mijloc fiind vorba despre (poate) un exces de politele din partea noastra.
Suntem constienti ca avem anumite lipsuri si am facut anumite greseli pe partea de organizare, greseli pe care le repetam de la an la an, dar din pacate suntem asociatie studenteasca. In fiecare an suntem alta generatie, alti studenti implicati si oricat feedback am primi din ceilalti ani, unele lucruri nu se pot invata pana cand nu le face fiecare pe pielea lui.
Luni dimineata domnisoara Andreea va reveni cu un telefon totusi si am aprecia foarte mult daca ne-ati ajuta sa iesim dintr-un impas, decat sa ne dati cu piciorul.
Singura noastra intentie a fost sa continuam o traditie si sa organizam un concurs din care sa avem de invatat atat noi cat si participantii cate ceva, in loc sa organizam doar petreceri si baute organizate si concursuri de batut cu vopsea si tras cu arcul.
Oricum ar fi, va multumesc pentru ajutorul acordat macar pana aici si va urez un weekend frumos.

Mihai Cantea spunea...

Ozoline tu esti mai rapid si mai iute la minie inainte de a te aseza batrineste sa judeci un pic. Nu mai sint vremurile cind totul se punea la punct si virgula. Azi organizarea inseamna ca fiecare da cu parerea, fiecare tine la parerea lui si nu iese ceva. Cindva se desemna un om care punea totul la punct si apoi prezenta proiectul echipei pentru mici corectii. Eu zic sa fii rabdator, sa fii intelept si sa nu te retragi numai pentru ca nu a sunat telefonul la o anume ora sau pentru ca tu inca nu stii ce premii se dau. Pina la urma nu este treaba juriului daca sint premii reale sau formale. Voi trebuie sa stiti regulamentul si lista premiilor. Faceti jurizarea, intocmiti procesul-verbal. Daca premiantii nu primesc ceva e rusinea organizatorilor. Si asta va conta in anul urmator.
Mai gindeste-te!