marți, 21 septembrie 2010

Oracolul mincinos...

Mărturisesc că intru destul de des pe blogul din Foto Magazin ținut de către domnul Pandele. De multe ori citesc acolo materiale interesante, unele documentate tehnic fără cusur, altele pline de savoare, altele pe care nu le înțeleg (cele în care marii fotografi ai României sunt catalogați după criterii care mie îmi scapă)... Numai că astăzi ceea ce a publicat domnia sa pe blogul personal mă lasă total în nedumerire în ceea ce privește partea cu Iașul. Să fie o scăpare? Da parcă-s prea multe... Cine știe... Deci:
1. Chiar dacă o spuneți în ”glumă”, este adevărat, Primăria ieșeană a redus către sfert bugetul alocat acțiunilor culturale. Numai că nu cred ca Dan Mititelu, în discuțiile pe care le-ați purtat, să vă fi promis că Primăria va suporta costurile expoziției de pe 5 octombrie. Dacă ați fi avut curiozitatea să ”răsfoiți” blogul Clubului Fotografilor de la instituția care vă va găzdui expoziția, ați fi remarcat că în partea dreaptă scrie cu litere groase că ”Nici o activitate a Clubului Fotografilor nu a fost şi nu este sprijinită financiar din exterior (direct sau indirect), nici de Primăria Municipiului Iaşi, nici de vreo persoană fizică sau juridică.”
Maii mult, domnul Nichita Danilov, directorul acestei instituți, care aparține de Primăria Iași, mi-a spus că vi se decontează drumul, masa și cazarea. Ceea ce tot e ceva, nu?
2. dl. S. Oprișor, despre care vorbiți și care are vernisajul expoziției peste două ore, se cheamă de fapt ONIȘOR. Și ați mai scris despre el cu ocazia premiilor ”Fotograful anului”.
3. Casa de Cultură Grigore Ursachi nu vă poate găzdui expoziția de pe 5 octombrie, pentru simplul motiv că nu există. Nici cea numită Grigore Ureche... Există în Parcul Copou doar Casa de Cultură Mihai Ursachi, denumită așa după numele unui nene care a fost unul dintre marii poeți din Romanela, născut în Coșula Botșenilor și care a trecut de ceva vreme la cele veșnice. Știu că fotografia fiind o treabă mai mult tehnică nu are nimic de-a face cu poezia. Nici măcar cu Poezia Privirii care este una de gang. Dar nici chiar așa, o glumă atât de gogonată...
4. Pe 5 octombrie vă veți putea întâlni cu amicul Dușa la Iași, poate într-o plimbare prin dulcele târg, poate la o cafea sau un pahar cu vin, poate la o discuție, dar este exclus ca eu să fac prezentările acolo (la Clubul Fotografilor). Nu ar fi elegant din partea mea să o fac pe-a amfitrionul la o manifestare organizată de către Casa de Cultură Mihai Ursachi din Parcul Copou și de către Clubul fotografilor. Este treaba și meritul lui Dan Mititelu pentru asta... (și asta o știți de prin primăvară de când m-ați întrebat dacă se face să expuneți pe un gard, după ce ați avut expoziții prin țări străine. Se face, peste orice interes sau dezinteres)

Cu drag, Ozo (pompierul de serviciu) cum bine spunea cineva.

P.S. intre timp domnul Pandele a facut a doua modificare pe blogul domniei sale, corectand, de aceasta data si numele gresite. Aferim!...

6 comentarii:

fotomaniacu spunea...

va dicstrati
tare la romanela la voi...
daca il vezi pe maestru intreaba de ce ii injura pe cei care murira.

Blogu'lu oZo spunea...

Facem și noi ce putem. Coane, sper să nu rămâi pe acolo, prin părțile esențiale ale problemei fotografice...

Anonim spunea...

Barfe, smenuri, corectii si o poza chicioasa. Frumoasa combinatie. E totusi spre binele "invataceilor" din urbea noastra lirica ca v-au ejectat din "sistem". Salutari din Bucale, prietene.

Blogu'lu oZo spunea...

Da, Taică, boul moare de drum lung și prostul de grija altuia. Văd că ați umblat puținel la text. Cât să trageți o limbă-n cur pompierilor Organizatori și să nu fie așa de gogonată cu Prezentatorul. Bagabonților fără nume ce sunteți!...

sidecenu spunea...

scuze, messer Dusha,
Aveati dreptate, sunt greseli serioase.
Dupa o anumita varsta te mai lasa memoria. Si ochii, asa faci si greseli de dactilografie.

Domnul Dan Mititelu mi-a cerut, chiar dansul, sa va rog sa ma prezentati acolo.

Scuze ca am luat-o in serios.
Altfel, petrecere frumoasa in orasul luminilor. Cu bine, Andrei P

Blogu'lu oZo spunea...

Domnul respectiv este destul de matur să mă contacteze personal. Știe și mailul și nr. meu de telefon. Poate s-ar fi evitat aceste discuții inutile dacă ar fi făcut-o. Dar, sincer, am o mare reținere că o va face.