luni, 6 septembrie 2010

Pandele, acest Brucan al fotografiei românești...

Că dl. arhitect Pandele Andrei l-a depășit de multă vreme pe celebrul Oracol din Dămăroaia stau mărturie ”etichetele” pe care domnia sa le pune fotografilor și fotografiei din România pe blogul din Foto-magazin. Cu mici excepții totul pute în fotografia românească. Fotografii români de dinainte de anii 90 au fost niște nenorociți aserviți puterii comuniste, cu operă de rahat, e.t.c, s.a.m.d. Marea majoritate a fotografilor români actuali sunt niște handicapați, ancorați încă în Epoca de aur, din care nu mai vor domne să se smulgă și pace. Doar câțiva, în frunte cu domnia sa, sunt cei mai buni, cei mai tari, cei mai feți-frumoși, nu fac pseudo fotografie și nici fotografie de gang. Cine vrea să afle mai multe amănunte are de studiat la blogul pe care cu onor etichetează.
Domnu Pandele, cum bine știți vă respect Munca și Opera fotografică. Din când în când mai vorbim la un telefon. În octombrie veți avea o expoziție la Iași și poate vom avea ocazia să ciocnim un pahar cu vin. V-o repet: de fiecare dată când vă veți lua de numele profesorului Lăzăroiu îmi va sări muștarul. Poate în trecut, pe la AAF, sau cine știe pe unde, să vă fi rămas dator. Poate ”v-a furat butelia” de sunteți așa de înverșunat pe amintirea lui. Dar indiferent, fotograf de gang sau pseudo fotograf cum l-ați etichetat, Domnia Sa a fost un om de o verticalitate și un bun simț pe care nu le veți atinge niciodată.

5 comentarii:

fotomaniacu spunea...

Da, cred ca mult rau fac etichetarile, mai ales din partea unuia considerat un stilp al fotografiei romanesti. Pacat. Pentru mine, de neinteles.
Sper ca cei de sus sa se uite si sa ierte.

Anonim spunea...

Baieti eu nu inteleg de ce va agitati atit. Nu numai ca toate etichetarile astea cum le ziceti voi dar si modul in care fotomagazinu a devenit revista de pescari, a devenit seismograf , gradinari, geologi, caprite,echere, judokani si asa mai departe si modul la care sunt spuse , nu sunt de fapt decit o oglinda.....daca ma intelegeti.....De exemplu la etichetari ,ca toti sunt timpiti , este o etichetare/oglinda a celui care zice asa ceva. Pe vremuri mai facem si eu chestii de-astea , pina am invatat ca de fapt vorbesc despre mine, in fond. Mi-au zis-o mai multi psihologi(si prieteni si pa bune-ca mai schimbam si canapelele din cind in cind ) ca de fapt si de drept ma oglindesc eu de fapt....in tot ce nu-mi place si ma enerveaza...
Noroc cu Gelu si Gica de la Scularie care mai trec pe acolo si mai pun discret cite o galeata de var ,sus pe tocul ushii .......si boing......cade galeata.

In rest astept cu nerabdare cind fotomagazinu o sa prezinte si Buletinul Hidrologic in limba franceza:

http://www.trilulilu.ro/sunhunter/5929079fc6917b

Anonim spunea...

Incredibil cat puteti barfi pe acest blog. Fraze labartate, eseuri lungi despre oamenii cu care in mod normal si corect ar fi trebuit sa va incheiati socotelile in particular.

Blogu'lu oZo spunea...

Da Taică, incredibil... da nu era normal să nu o dai anonimă? sau ne este rușine cu numele nostru, Maestre???

Anonim spunea...

Baiatu e curajos de felul lui asa, dar trebuie sa avem si intelegere, tocmai venea troleibuzu si- l pierdea daca ma statea sa-si puna si semnatura. Iar stai vreo ora cu caciula trasa pe ochi in frig , pina mai vine alt troleibuz....e prea mult. Totusi e bine ca mai citeste-n stinga, in dreapta , in fatza , in spate pina-n fund la taxatoare ....
E bine