miercuri, 20 februarie 2013

Vara promisă

Paris 2012

O imagine ciudată... nici casă, nici galerie de artă. Nici mașină mică, nici mașină mare. Nici femeia din vis, nici femeia visată. Nici grădina dorită, nici grădina în care să evadezi într-o zi toridă și lipsită de inspirație. Doar fotograful în stânga și divinitatea în partea dreaptă a imaginii sunt certe... pentru că ce este, de fapt, fotograful? Doar unealta divinității de a lăsa nemuririi o clipă din viață.

În rest, este doar o fotografie pe stradă!

2 comentarii:

foto+grafie spunea...

"Stare. It is the way to educate your eye, and more. Stare, pry, listen, eavesdrop. Die knowing something. You are not here long." Walker Evans

Mihai Cantea spunea...

una din cele mai interesante și frumoase fotografii văzute în ultima vreme. Bravo pîrcîlabe! Te-ai dus tu la carnaval dar mai bine nu spuneai că ești la carnaval. Ai cîteva imagini la care mulți, prea mulți plimbăreți pe acolo își pun, poate, întrebarea cum de ei nu au văzut așa ceva pe acolo. Toți merg pe ideea învechită de carnaval, adică același lucru an de an. Mă uitai la pozele tale din anul trecut, nu mai știu pe unde le ai pe cele mai vechi, și văzui că de fiecare dată ai văzut altceva prin apele acelea. La alții nu văd nici o deosebire între ce au văzut anul trecut și ce au văzut anul acesta. Nici măcar lumina sau aparatul nu fac diferența. Nu ar fi rău să aduni, pe ani, imaginile Veneției în carnaval. Am vedea că un fotograf poate vedea la fiecare vizită cu totul și cu totul altceva. ADICĂ IEȘIREA DIN RUTINĂ ȘI NU NUMAI. ARTA VĂZUTULUI ALĂTURI DE ARTA DECLANȘĂRII ȘI... ATÎT ARTĂ.