sâmbătă, 7 iunie 2008

FRUMOASA


Mănăstirea Frumoasa - două ipostaze. Prima, în genul imaginilor făcute de mai tinerii mei colegi de la Atelierul de fotografie. Mai modernistă, fără prea multe valenţe tehnice, cu mesaj direct. A doua ipostază, clasică, cu imagini prelucrate, apăsătoare, ameninţătoare.
Pe care dintre ele le alegeţi Prieteni? Sunt curios!...

16 comentarii:

ogarafgan spunea...

ultimele doua le aleg, dar ultima-i ciresica!
chiar Frumoasa, ii tare frumoasa in frumoasa atmosfera din ultima ...
nu-i deloc apasatoare, depinde cu ce suflet o privesti!

Anonim spunea...

Desigur ca as alege fotografia clasica mai grava, serioasa decat cea moderna banala prin elementele ei cotidiene.

OverLordMephisto spunea...

Eu unul cred ca ati abordat doua extreme. E atit de evident ca a doua e mai sugestiva si mai impresionanta incit nici nu stiu daca are rost sa mai scriu ca e mai faina.

George Vintilă spunea...

Ultima fara nici un dubiu...

Florian ISPAS spunea...

in genul primelor fotografii se puteau face altele mai bune calitativ, tot comerciale dar mai ingrijite si astfel se puteau compara cu ultimile. In acest caz diferenta dintre ele este atat de mare incat n-are sens comparatia. Ultimile intra in categoria artistice, primele intra la poze (nu fotografii)

Dan Mititelu spunea...

Sunt intru totul de acord cu ante-scriitorii mei, inca de acum 14 ani.

;-)

http://www.fotografu.ro/dan_mititelu/dm/048dm.htm

RADU BADOIU spunea...

Eu..daca intereseaza pe cineva, cred ca toate se detaseaza prin banalitate..sa-i zicem dusalitate!

Anonim spunea...

Dimineata le aleg pe primele 3, seara pe ultimele 2. La amiaza mai studiez problema...

Mihai Cantea spunea...

Nu am obiceiurile comentariilor. Le fac cu exceptie. Asa ca Philodendron are cea mai mare dreptate.
Ozoline parerea mea ca e mai bine sa nu ceri comentarii. Lasa-le sa vina daca e sa vina!

ogarafgan spunea...

"domnu" Radu Badoiu, esti dajaba!
daca nu-ti place ceva si nu stii sa spui frumos, cel putin pentru mine esti nul, tineam neaparat sa o spun.
nu inteleg Ozo, de ce nu stergi? pentru ca e o jignire

Blogu'lu oZo spunea...

De ce să şterg, Ogăriţo? E pentru toată lumea. Fiecare zice ce vede şi cât vede. Că unii nu văd, este altă problemă. Au dat cu tasta aici doi "fotografi" din Târgovişte. Amândoi cu pretenţii, amândoi cu blogul plin de imagini. Doar imagini. Dacă iei la scuturat, fotografii nu rămân mai deloc. Ei ştiu că trebuie să fotografieze doar. Nu şi-au pus întrebarea "ce este fotografia şi ce ar trebui să fac eu cu ea?..." Datorită amalfabetismului în acest domeniu, al faptului că-şi văd doar imaginile lor şi nu mai umblă pe la cei mari care au zis sau zic ceva în fotografia din lumea asta mare, nici nu pot şi nici nu vor să priceapă că o fotografie trăieşte prin elementele care o compun. Neputinţa de a le percepe şi combina... Darmai bine tac, că degeaba bat şi eu la taste. Oricum nu pricepe nimeni!...

Florian ISPAS spunea...

D-nul Ozolin, comentariul d-voastra este tot o jignire, mai ales ca spuneti lucruri total neadevarate. Cand cereti opinia cuiva nu trebuie sa-i discreditati pe toti pt ca a nu v-a laudat respectivul.

RADU BADOIU spunea...

Domnule Ozolin Dusa,

Comentariul meu se refera strict la acele fotografii si la artistul Ozolin Dusa prin acele fotografii.
Modul mai acid in care am formulat, se datoreaza doar dorintei de comunicare reala, onesta si puternica.Si credintei ca o "injuratura" e mai valoroasa decat o lauda..sau cel putin "mai plastica"
Deasemenea mi-am exprimat o dezamagire: In anii 80, aveam in jur de 11-12 ani si mergeam, de mana cu profesorul Marculescu, pe la toate saloanele din tara.Din tot ce vedeam...mintea si ochiul meu de copil erau impresionate de fotografiile Ozolin Dusa.Le retin ca avand cea mai mare forta!
Pe blog am vazut altceva si mi-am exprimat parerea.
Daca nu suntem in stare sa apreciem o lucrare a dumneavoastra, nu inseamna ca tot ce facem noi ..aici la Targoviste este egal cu 0.
Ar fi pacat sa se creeze categoria "zero by Ozolin".De aceea, in numele colegilor mei, va invit cateva ore sau zile, sa fiti alaturi de Fotochindia.Sunt sigur ca toti vom avea de invatat!

Blogu'lu oZo spunea...

Radu Bădoiu, de numele tău îmi aduc aminte (sper să nu mă înşele memoria), erai un copil pe care Jan l-a introdus, la un moment dat, în circuitul saloanelor din acea vreme. Şi ţie şi lui Florin vă urmăresc blogurile. La tine de mai puţină vreme. Nu am nici o vină dacă la voi cultura imaginii nu este bine formată. Dacă nu puteţi vedea o imagine decât la suprafaţă, fără să o puteţi aprofunda ca mesaj. Nu este vina mea. La amândoi am văzut imagini bune. Din păcate, îngropate între multe altele de duzină. Aici este de întrebat: "ce vreau eu să fac cu fotografia mea?..." Ca să alegeţi o cale şi să o urmaţi cu sfinţenie. O cultură fotografică trebuie să aveţi. Altfel nu veţi putea evolua. Chestii de genul "nu mă uit la alţi fotografi ca să nu-mi stric stilul" mă fac să râd. Sunt o ilustrare a neputinţei spirituale. Şi nu duce la nimic în afară de plafonare. Şi dacă vrei, mai putem discuta. Dar nu aici. Despre o întâlnire la Târgovişte... cu plăcere. După 15 iulie, oricând!...

RADU BADOIU spunea...

Multumesc pentru amintiri...
Am doar un mic amanunt de adaugat:incerc sa mananc..pe paine..autori celebri sau mai putin celebri , in toate formatele posibile.Avem chiar un buget pentru albume..etc.Departe de mine ideea cu stilul...

Multumesc si va asteptam la Targoviste!

no-fun spunea...

A treia :)
Pentru ca imi aduce aminte de cazul Tanacu, asa cum e relatat in cartea Tatianei Niculescu Bran.