miercuri, 18 aprilie 2012

Fereastra cu labă... trist și fotografică (ARTISTUL adrian serghie)


N-am mai trecut pe la Cărturești de ceva vreme. Ieri am beut un ceai și m-am zbanghit pe pereți. În 2 din colțurile ceainăriei, 8 (cred că) rame 30x40 cm cu câte 2 pozele căt palma în ele. Nește oameni cunoscuți prin ele. Nu mă dumiresc. Afiș ioc la locul faptei. Pe părete loc încă de fo 25 de petece de sticlă... Ies pe la intrare și mă luminez: mare expo mare - ”Uoamini ai Iașului” - partea una, de Adrian Serghie!

Dacă nu mă credeți, până pe 28 aprilie mai găsiți Nenorocirea acolo. Am văzut multe tiribombe la viața mea, da asta o întrece pe toate. Dau geana pe net și mă dumiresc: xxx

Deci: omul este macxtera_n_d la Huniversitatea de fabrică de hartiști de tumbe de la Ieși. Di la colegu Bejenaru o aflat și o-nvățat dispri performance-uri și instalațione. Și ci s-o gândit în gându lui? Ea sî-și punî iel la portofel mai multi expoziționi cu cîtiva pozeli-n eli cî dă bini la ci vi. Adicî-l faci hartist!!!

N-am nimic cu omul. Nici nu-l cunosc în personal. Un lucru pot a vă spune cu mâna pe cord: N-ARE NICI O TREABĂ CU fotografia. De pe peretele de la Cărturești privesc niște fețe care nu spun nimic. Chiar dacă oamenii din ele sunt niște nume în Iași. Nici o lumină mai altfel, nici un unghi mai altfel, nici o incadrare mai altfel. Totul așa cum i-a ieșit și i-a dat bine ARTISTULUI, la școala care a făcut-o, adică NIK!
Nu poți păcăli pe nimeni, oricât de generos ar fi discursul scris prin presă, pe la tv-uri, pe feisbukuri. De mult nu am mai văzut o așa impostură ridicată la rang de ARTĂ. Sau poate mă înșel eu și nu înțeleg conceptul în sine?

6 comentarii:

fotomaniacu spunea...

vai vai ce invidie pe capu` lu` matale, Ozo, la ziar scrie clar:"participant si castigator la numeroase concursuri, a prezentat lucrari in valoroase expozitii de grup sau personale."
Pai daca e valoroase? Daca asa scrie presa? Poti face pipi contra vantului? E loc pentru toti boierule. Problema e ca d-aia incet incet eu nu mai vreau sa aud de expozitii si de fotografie in romanela. Sa faca ei boierule, ca e valorosi si pe val. Expozitie la Carturesti... asta e o legitimatie de intrare.

Anonim spunea...

Din descrierea pe care ai facut-o despre aceasta expozitie tind sa trag concluzia ca nu te ridici la nivelul intelectual care pretinzi sa-l detii. O persoana cu un anumit grad de cultura, mai ales din acest domeniu ar fi putut sa creeze o critica mai interesanta, cu mai multe detalii despre partea constructiva si cu mai putine cuvinte din spatele blocului. Te-ai comportat ca un spoiled brat si un hater, care si-a revarsat invidia pe rezultatele unei persoane pe care nici macar nu ai apucat sa o cunosti si care intr-adevar a muncit ca sa duca la bun sfarsit un proiect. Asta nu e o atitudine profesionala. Aroganta vine cu varsta si experienta ceea ce ma face sa ma indoiesc ca le ai pe amblele.

Anonim spunea...

Esti suparat ca expozitia nu a fost despre oameni ai Botosaniului ? Pastreaza-ti criticile pentru oameni de nivelul tau si lasa in pace tinerii care isi petrec timpul liber in scop creativ si care vor sa faca ceva cu viitorul lor. Omul a precizat in repetate randuri ca nu se considera fotograf iar scopul expozitiei a fost de a ne face cunostiinta cu aceste frumoase personalitati ale Iasului, deci un concept dincolo de fotografie.

OZOLIN DUŞA spunea...

Uite Domne ca s-au trezit si pupatorii ANONIMI in cur...

Ionut Mitrofan spunea...

"Sau poate mă înșel eu și nu înțeleg conceptul în sine?" True story bro!

Ionut Mitrofan spunea...

"Sau poate mă înșel eu și nu înțeleg conceptul în sine?" True story bro!