sâmbătă, 4 octombrie 2008

Invitaţie la Teatru de păpuşi

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU PENTRU COPII ŞI TINERET "LUCEAFĂRUL" IAŞI
5-10 octombrie 2008

Duminică, 5 octombrie

ora 10, sala mică
Teatrul "Luceafărul" Iaşi
Vrăjitoarea pofticioasă de Dan Lungu (premieră)
Prozatorul ieşean Dan Lungu s-a jucat cu puterea cuvintelor în acest text scris special pentru ˝Luceafărul˝. Ficţiunea şi cuvîntul pot naşte nu numai zîne, ci şi vrăjitoare. Vrăjitoarea lui Dan Lungu e simpatică, ea îi poartă pe spectatori în lumea fabulelor mai vechi şi mai noi. Ilinca şi Rareş îţi dispută telecomanda televizorului, iar prin cearta lor călătoresc în lumea plină de înţelepciune a micilor poveşti cu tîlc.
Regia: Ion Ciubotaru
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Spaţiu sonor şi vizual: Gigi Şfaiţer
Mişcare scenică: Alice Şfaiţer
Distribuţia: Beatrice Volbea - Ilinca; Emanuel Florentin – Rareş ; Cristina Anca Ciubotaru - Vrăjitoarea pofticioasă; Ionuţ Gînju - Broscuţa prezentator, Bălan; Doina Iarcuczewicz - Broscuţa îngîmfată, Musca, Dansatoarea; Raluca Pintilie - Brotăcelul cu fes, Firul de iarbă, Copilul, Un demnitar; Mariana Ivanov - Broscuţa cu ochelari, Femeia, Un demnitar; Adi Diaconu - Stejarul, Impăratul, Bourean; Cristian Gheorghiu - Bătrînul, Solul.
Spectacol pentru copii (5-12ani), în limba română (1 h)

ora 11,30, sala mare
Teatrul "Luceafărul" Iaşi
Furtuna de William Shakespeare (premieră)
Cunoscutul text shakespearian a primit acum o înfăţişare scenică specială, care îl face accesibil şi copiilor. Replica unuia dintre personaje ˝e-un teatru de păpuşi însufleţite˝ devine idee de spectacol. Jocul la vedere al actorilor, marionetele supradimensionate, muzica, mişcarea, imaginea scenică sînt mijloacele de expresie artistică cu care echipa de realizatori a jonglat.
Adaptare si regie – Bogdan Drăgulescu
Scenografia – Daniela Drăgulescu
Muzica - Liviu Prossi
Mişcare scenică – Alice Şfaiţer
Coregrafia – Alice Şfaiţer
Distribuţia: Doina Iarcuczewicz – Miranda, Gonzalo, Iris; Viorel Vîrlan - Prospero, Stefano; Liliana Mavriş Vîrlan – Sebastian, Ceres, Trinculo; Adrian Buliga - Caliban, Ferdinand; Beatrice Volbea – Ariel, Junona; Emanuel Florentin – Alonso; Ion Gînju – Antonio; Loredana Ţuţuianu – Spectru, Duhuri.
Spectacol pentru copii (7-14 ani), în limba română

ora 13, Palatul Culturii-Piaţa Unirii
Parada personajelor

ora 18,30, Baia turcească
Lansare de carte – Antologia dramatIS (Editura Cartea Românească, 2008)

ora 19, Baia turcească
Compania FaPt, Teatrul "Luceafărul" Iaşi
4X4 (Premiera)
Un spectacol de Alexandra Badea
4X4 este un dispozitiv pluridisciplinar. 4X4 este un spectacol instalaţie. 4X4 este un traseu în care publicul îşi compune singur povestea. 4X4 – patru spaţii închise ale Băii turceşti, în care am lucrat pe raportul interior-exterior. Publicul este inclus în dispozitiv, el supraveghează îndeaproape personajele, dar raportul se poate răsturna în orice moment. 4X4 este un material dramatic pe care l-am scris special pentru Iaşi, pentru că am simţit nevoia să reacţionez direct la realităţile acestui oraş. Am ales opt personaje reprezentative pentru societatea românească, personaje aflate într-o relaţie tensionată.
4X4 este o analiză a modului în care grupul dominant (societatea) opresează individul. Pentru că trăim într-o lume în care individualitatea este greu de asumat, pentru că spiritul de turmă încă ne caracterizează, pentru că sondajele de opinie despre extremism, discriminare, intoleranţă, mă sperie. 4X4 este o întâlnire cu artişti foarte tineri din Iaşi (actori, plasticieni, sound-designeri), care au ceva de spus despre lumea de azi şi de aici, care simt o stare de urgenţă în raport cu societatea din care fac parte şi care iau atitudine. (Alexandra Badea)

Un calendar



Format 23,5 x 68 cm (ales de către beneficiar)!...