sâmbătă, 5 aprilie 2014

05.04.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 95

- Măi, tu ești nebun? Unde dracu să te duci tu la pozat când sunt 7 grade afară. La Bârnova? Acolo sunt vreo 4 că e mai sus și e mai frig.
- Păi am vorbit aseară cu Tata Mișu și mi-a spus că de la 7 dimineață se duce. Mă duc și eo. Și e bine că e frig, că-l verific pe Tudorel să văd dacă se blochează, că a pus Conu Dinu pe Feisbuc că la frig înțepenește.
- Păi măi Târtane, domnul Cristian a scris că din februarie 2013 treaba s-a rezolvat. Tu l-ai luat în februarie 2014. Clămpăne încă 10 ani și n-are nici pe dracu.
- Da eo vreau să mă conving cu mâna mea, că ăștia de la Canonică e șmecheri și păcălesc poporu. Mă-c după Tata Mișu. Mai o gâză, mai o floare, mai dă Mama Mișu un rachiu, ne antrenăm...

Că așa e românul și fotograf pe de-asupra când vrea să o tulească de-acasă. Găsește orice tertip să se fofileze să clămpăne la obturatoare. Când am ajuns la Bârnova Tata Mișu era în stație. La Iași. Că la 7 n-a avut curaj să iasă din casă. Am intrat în curte și l-am așteptat să vină. Coana Frosa, mama lui Tata Mișu, se uita cu jale la mine cum mă tăvăleam pe neopren prin iarbă bibilind poze la florile din grădină. De vreo 10 ori m-a invitat în casă să mă-ncălzesc. Da m-am ținut tare. Știam că Mama Mihai are pitită prin cabană sticluța de țuică a lui Tata Mihai. Și am avut dreptate: după trei pahare nu mai era nici frig, nu mai bătea nici vântul, nici eu nu cred că mai eram cu funcțiile toate pornite. Numa Tudorel clămpănea voios de la 5 centimetri de sol. Eu cred că a meritat!