sâmbătă, 28 aprilie 2012

Hoțu uăi!

Ia să videm noi ce se mai produce pe blegosferă:

Aflăm că cică o cea mai mare Agenție de foto fin Moldova de dincoace de Prut cu o experiență de peste 20 de ani in fotografie (aiurea, râde pozarii bre că dacă te uiți la stabilimentul unde sunt înregimentate firmele vezi că e înființată mult inainte de cei 20 de ani declarați de PR-ul de marketing) va face și va drege, adică: (citez) ”PRO IMAGE lanseză noul vizual Wedding. După mulţi ani de... netimp pentru a arăta şi publicului (nu doar clienţilor care vizionau portofoliul în studioul nostru), de astăzi, o să tot vedeţi imagini altfel, cu prelucrări de excepţie. Ne găsiţi pe Facebook, pe www.proimage.ro (site, blocat câteva zile pentru facelift) sau aici, pe blog”.
Păi... foarte bine neică, bravos lor - moartea concurenței!
Numa că treaba asta era anunțată pe 26 februarie și au trecutără 2 luni de atunci și n-am văzut nimic. Da nici asta nu interesează la popor că e treaba artiștilor să facă ce vor la mușchi cu imaginea lor. 
Numa că Pam - Pam...  pe saitul cu pricina blocat pentru facelift vedem imaginea de mai jos:

adică o extraordinară poză de wedding in care-l vedem pe Vlad Negru bulănind din barcă o mireasă. Dacă aveți curiozitatea să dați clik pe imagine nu veți putea să nu remarcați decupajul cu foarfeca aplicat la poza cu cei doi miri și apoi lipirea ei pe o altă imagine cu o gondolă venețiană cu tot cu gondolier. Recunosc că acum 2 luni când am văzut imaginea am crezut că mi-a luat-o razna memoria. Dau cu geana pe net și ce să vezi? Găsesc imaginea următoare:


Prima imagine aparține lui George Grădinaru (http://www.photopoints.com/main/photos/photographer.aspx?ID=17290). Dacă vă uitați bine la fundalul celei de a doua aparținând marii Agenții veți vedea că peste imaginea lui George Grădinaru au tuflit-o pe aceea proprie. Să fie asta prelucrarea aceea de excepție de care vorbea PR-istul? Mira-m-aș...
Nu știu prin ce procedeu ”tehnic” au ajuns să folosească acea imagine. Furată, împrumutată, cumpărată... O brumă de bun simț ar fi făcut să se scrie mititel pe undeva că s-au folosit de o imagine care nu le aparține. Nu poți să te pretinzi ceea ce nu ești. Dacă ai respect pentru tine ca fotograf nu folosești imaginile altuia să-ți faci publicitate. Mai ales că acum 2 ani toată Agenția a fost la Veneția și ar fi putut fotografia gondolele...
Radu Aneculăesi este un bun meseriaș în fotografie. Știe bine studio, reportaj, e bun la fotografia de nunți, știe să-și urmărească interesele. Mă miră faptul că a acceptat ca imaginea respectivă să-i dea ”fața”saitului propriu. Indiferent cine a fost Artistul care l-a sfătuit. Minciuna are picioare scurte domnilor. Iar eu voi continua să vă salut de fiecare dată când vă voi vedea, chiar dacă asta, de la o vreme, vă displace profund!