duminică, 2 martie 2014

02.03.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 61

Trei sferturi din ziua de ieri, toată noaptea și azi până la 13,30 fix a turnat cu găleata la Veneția. Am vrut să ieșim pe la 6,30 ”la răsărit”. Da am renunțat. Pe la 9 am pus husa pe Tudorel, și dă-i cu tupeu în Piața San Marco. Cu toată ploaia = lume buluc. Ceva măști... doar că aciuate pe sub coloane, fiecare cu un cârd de fotografi și alte două cârduri de nefotografi în preajmă. Așa că am tăiat-o agale spre alte zări. În zona cu rufe... normal că nu era nici un/o venețiancă nebună să spele rufele afară întinse pe sârmă. Așa că mai un nene cu câinele zgribulit, mai un țân - țân obosit și rătăcit, chestii - socoteli. A ieșit ceva - ceva. La 14 aveam întâlnirea cu trupa la coloana 16 din San Marco. La 13,30 Dogele a oprit robinetul și imediat o puzderie mare de oameni de pe toată planeta a năvălit în zonă. Ruși erau sigur. Nu știu dacă și ucraineni... 
Mâine de dimineață se anunță o sesiune foto interesantă. La 6,40 vom fi pe malul bălții. Sper să se trezească și măștile!

Am văzut azi toată gama de aparate foto de pe pământul ăsta mare. Un nene, mai spre seară mi-a pus gând rău. Poza o tanti mascată cu blițu pus în sus pe aparatul ținut ”portret”. Adică îndreptat drept în ochii mei. Așa că l-am ajutat punând palma la 45 de grade. Să aibă ceva lumină pe tanti masca. Se vede că n-am acționat ca lumea. După 10 declanșări s-a uitat la poze și s-a hotărât să dea cu blițul direct. Om orientat... Ca o constatare, față de anul trecut numărul fotografilor cu tablete și mobile a crescut simțitor. Evoluăm!