luni, 24 februarie 2014

24.02.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 55

Azi a fost Dragobetele. Uite că nu m-am gândit să leg expoziția de acest eveniment. Ce tam-tam aș fi putut face: luuume luume, veniți de săriți... de vă pupă fotografu nu vi se mai arde pilafu! Sau ceva de genul ăsta. Da nu m-a dus mintea. Ce să fie romantic într-o expoziție cu peisaje și alte cele chițibușuri colorate? Ha???
Oleacă de emoționat am fost eu. Au vorbit frumos despre mine scriitorul Adi Cristi și Tata Mihai Cantea. Din partea domnului Primar al Iașilor (via Adi Cristi) am primit o Diplomă de Fotograf al Cetății Iașilor - orașul culturii. Tot e ceva. Cine a avut de fost lângă mine, a fost. Vă mulțumesc la toți, cunoscuți și necunoscuți. V-am simțit aproape și asta a contat cel mai mul!
Mulțumesc domnului Adi Cristi, domnia sa, în calitate de director al Casei de Cultură ”Mihai Ursachi” din Parcul Copou mi-a pus la dispoziție spațiul de expunere din cele două Galerii. Mulțumesc lui Dan Mititelu și colegilor săi pentru sprijinul acordat. Mulțumesc lui Cristi Popescu pentru ajutor...
Acum m-am liniștit. Sper din tot sufletul ca să vă bucurați (cei care veți vizita expozițiile, de imaginile expuse. Cei care nu pot veni la Iași găsesc imaginile puse (deja) pe FB.

Am auzit 2 comentarii care m-au făcut să zâmbesc: că 104 imagini expuse sunt multe și greu de digerat. Acu mai mulți ani era în Iași un fotograf care-și trecea la CV expoziție după expoziție. Cu 3, 5 sau 7 (maxim) imagini. Pe unde găsea câte un  perete gol, hop câteva poze pe el. Făcem un mișto monstru pe seama lui. Ce să spun... poate sunt multe. Dar sunt în două spații diferite expuse. Nu cred că sunt greu de digerat. Nu sunt imagini sofisticate, cu mesaje ascunse, de descoperit. Sunt imagini din Țara Mea, cu locuri pe care (pe multe dintre ele) deja le știți. Poate un unghi este altcumva, poate lumina altceva, dar sunt imagini cu suflet. Iar pe ele niciodată nu va fi greu să le înțelegeți.
Este o oboseală dulce. Noapte bună, Prieteni!