sâmbătă, 23 februarie 2013

Piața de vechituri...


      Am fost întrebat ”ce înseamnă fotografia pentru mine”... înseamnă ea, FOTOGRAFIA, tot ce mi-a dăruit viața în ultimii 30 de ani. Dar și tot ce mi-a luat în același interval. Femeile frumoase pe care le-am iubit cu disperare și care n-au înțeles nimic din ceea ce făceam, pentru că, de multe ori, nici eu nu mă înțelegeam. Căciula de bani pe care am câștigat-o declanșând și care a doua zi era din nou goală, semn că am fost, sunt și voi fi un mare cheltuitor. Faptul că numele meu înseamnă, măcar pentru o persoană, CEVA în FOTOGRAFIA Românească, care ea, FOTOGRAFIA, este în ultima vreme mirobolizantă dar lipsește cu desăvârșire prin părțile esențiale. Și mai cred că înseamnă ceea ce acum, la vârsta maturității, încerc cu încăpățânare să las în urmă pentru când nu voi mai fi.
      Este destul de complicat să detaliez ce înseamnă pentru mine ea, FOTOGRAFIA, în câteva rânduri. Probabil că fără a fi descoperit-o aș fi fost un om normal, unul dintre miile de români pentru care viața înseamnă zilnic 8 ore de muncă la o slujbă anostă, altele 8 de trândăveală a micilor învârteli existențiale și altele 8 de somn. Mai mult sau mai puțin liniștit. Asta în cel mai fericit caz.
       Așa am totul pe lumea asta și, totuși, nu am nimic. Totul este o iluzie căreia doar eu îi pot da viață și pe care doar eu o cunosc în amănunt. Nu știu dacă este mult sau este puțin, dar ea, FOTOGRAFIA, este viața mea fără de care nu aș exista!