miercuri, 12 mai 2010

Aproape de acoperișul fierbinte

4 comentarii:

Mihai Cantea spunea...

Te-a lăsat Felix să-i pozezi motanul?

Am impresia ca ar trebui cumva să se definească puțin mai pe larg categoria „fotografie stradală”
Tu susții că practici acest gen de fotografie dar prin alte parți fotografia stradală, chiar la marii maeștri, prezintă alt gen de instantanee. Mă refer la compoziție, elemente componente ale compoziției, titlu...
Eu nu văd la tine strict fotografie stradală.

Blogu'lu oZo spunea...

Ce să spun Mihai? Cred că ai expirat și tu tot uitându-te la Marii Maeștri. De acum ceva sute de ani fotografia de stradă și-a tot divizat aripioarele. Cum știi foarte bine, ce fac eu acum este un soi de reportaj stradal al timpului în care trăim. În care primează nenea Omul și derivatele sale. E tot un soi de compoziție, mai cu coaie. Dacă vei avea timp, putem dezbate, pe teren, problemele spinoase ale Fotografiei de stradă. Dacă nu, îți spun ce ți-au mai spus și alții: ”Ești depășit, Tataie. Nu văd de ce te mai bagi în seamă pe fotumuri și forumiții”.
De aia te iubesc, Tata Mihai!...

Mihai Cantea spunea...

Tinere!... a fi „depășit” nu înseamnă „expirat”.
Cum tu te-ai expirat mai de ceva vreme sînt în avantaj pentru că între data depășirii și data expirării am de gînd să introduc o viață!
Dacă crezi că se poate discuta pe această temă, conform telefonului de acum cîteva minute, este posibil să purtăm noi doi un dialog tematic la care să asiste publicul care poate, zic poate, va avea dreptul, eventual, în final, să pună 2-3 întrebări. Nu sînt dispus pentru o conferință, dar nici pentru o convorbire cu o sală de participanți cărora ar trebui să le țin, în preambul, o lecție de estetica, una de istoria artei, alta de istoria fotografiei si alta despre genurile fotografiei artistice, mai ales ca în ziua de azi vorbim de fotografie. Pentru mine ar fi interesante discutiile despre FOTOGRAFIA ARTISTICĂ.

Blogu'lu oZo spunea...

Încercăm Tata Mihai. Măcar să ”murim” frumos...