luni, 30 iulie 2012

Venice 19

Fraților, totul este ca în imaginea de mai sus. Și în politică și în fotografie! (cine nu s-a prins, să dea SMS).

Acuma... în ciumpălăcimea lui, ciumpalacul fotograf ar trebui să învețe în fiecare zi câte ceva. Că mereu apare noutăți la orizont. Fundamentale. Recunosc că ciumpalacul de mine a învățat astăzi câteva lucruri capitale despre editarea imaginilor care-mi vor ajuta de acum încolo foarte mult. Și pentru asta trebuie să-i mulțumesc lui Tata Mihai Cantea. Chiar nu știu ce ne-am face, din păcate puținii fotografi care-i suntem Prieteni fără sfaturile și ”iepurașii” pe care-i scoate mereu, zâmbind, din jobenul bunătății sale.

Mulțumesc Tata Mihai!

Un comentariu:

Mihai Cantea spunea...

Cam mult spus tinere! Voi cei mai mici ar trebui sa imi spuneți mie cam ce mai stie un photoshop. Dar nici nu conteaza ce stie acest program daca tu insuti nu stii ce vrei de la o imagine. Dupa ce descarci un card vezi ca ai ratat imaginea. De ce spui asta? pentru ca ai cam uitat ce aspeptai cind ai declansat. Daca iti amintesti ce ai vazut atunci, in strada, poti folosi orice procedeu pentru a ajusta imaginea. Problema este daca stim procedeele. Sint destule si uitam sa facem studii neutre prin programe.
De fapt nu avem obisnuinta incercarilor. Este o bucurie sa tot plimbi cursoarele si sa te opresti acolo unde imaginea spune ceva! Si mai ales trebuie rabdare si calm. Putini stiu ca eu folosesc ultima versiune de photoshop pe un netbook. Sa stiti ca merge. Ozo are un procesor i3 si se plinge ca e lent. Da pentru comerciantii de nunti poate. Pentru o imagine de arta ar fi bun si un sistem stabil intel 4.