Aproape fluture...
poate fi un titlu inspirat al acestei imagini. Dacă m-aș fi dus cu aparatul 2 centimetri mai spre dreapta corpul ploșniței (asta cred că este) s-ar fi suprapus fix pe mijlocul petei violacee dată de floarea aflată în afara focusului, astfel încât să dea impresia unui fluture. Poate dacă aș fi închis mai tare diafragma, pentru a avea mai mult din insectă în zonă de claritate, ar fi fost mai inspirat. Dar atunci floarea din fundal ar fi apărut un pic mai clară și efectul, poate, nu ar mai fi fost același. Cine știe... Oricum, judecând la rece imaginea, pe viitor în situație asemănătoare probabil că voi procesa mai repede informațiile din vizor. Și iarăși oricum, este destul de greu să gândești în situații asemănătoare. Dumnealor nu stau locului nici o clipă. Cadrul se schimbă de la o secundă la alta. Doar inima apasă pe declanșator.
Toboșarul...
același cadru, altă încadrare. O diafragmă puțin mai închisă - se observă cum fundalul devine mai ”zgomotos” și claritatea mai mare (câțiva microni), de pe corpul insectei. Picioarele par că bat toba pe florile minuscule. De analizat și zona din stânga - o floare roșu violacee - aflată în zonă afară din focus, care ajută la compoziția imaginii.
aceeași imagine peste care am aplicat o solarizare color (se poate și alb-negru) a unui filtru din setul Viveza. În majoritate culori reci, care dau o imagine decorativă pe care aș vedea-o mărită pe hârtie metalizată. Poate place... sau nu!
Stăpânul inelelor
un titlu inspirat sau... nu. O imagine făcută mai târziu, în alt loc, cu aceeași ”nație” de insectă. Aici apare mai clară (totuși am avut grijă să nu închid prea mult diafragma, pentru a nu avea clar și frunzișul, în acest caz detașarea subiectului de fundal având de suferit. Un desen frumos dă vegetația verde ”scrisă” de natură peste frunzișul îngălbenit de anul trecut, peste care insecta pare că este stăpână. Fără tușele verzi imaginea nu ar fi spus nimic, atât insecta cât și frunzișul având aceeași culoare. De reținut desenul de pe spatele ploșniței, cu acea ”lacrimă” strălucitoare din partea de jos, care dă impresia că este un strop de aur.
Am folosit un obiectiv Canon USM 100mm, f. 2,8 L. IS
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu